Gumaflex

Gumaflex izolacija stoji na raspolaganju kao cijevna izolacija, izolacija u pločama ili kao samoljepljive trake, bez HCFC i CFC. Gumaflex izolacija je idealna kao termička izolacija u sanitarnim, toplovodnim instalacijama, u hladnoj i klimatskoj tehnici i kod instalacija gdje se javljaju zahtjevi po produktima koji ne sadržavaju prašinu i vlakna.

Struktura zatvorenih ćelija garantira stabilnu nisku toplotnu provodljivost. Ovaj tip strukture je odličan izbor kod instalacije svih sistema u određenom temperaturnom području. Preporučuje se za upotrebu u hladnoj i klimatskoj tehnici, te kod izolacija u sanitarnim i toplovodnim instalacijama u temperaturnim područjima između 45°C i +105°C.

Karakteristike gumaflex izolacija garantira nepromijenjeno stanje i po dugogodišnjoj upotrebi. Radi visoko učinkovitosti zapreke protiv prodora vodene pare, izolacija se preporučuje za upotrebu u hladnijoj i klimatskoj tehnici bez potrebe po dodatnoj zaštiti izolacije sa vanjskim folijama

Gumaflex proizvodi odgovaraju zahtjevima talijanskih, francuskih, njemačkih i ostalih europskim kriterija. Sve debljine Gumaflexa su nezavisno testirane u službeno priznatim laboratorijima, i odgovaraju standardima o zapaljivosti.

Osobine Gumaflex-a

  • Ušteda energije kod centralnog grijanja za domaće i industrijske potrebe.
  • Kontrola kondenzacije u sanitarnim i toplinskim instalacijama, te u hladnoj i klimatskoj tehnici.
  • Zaštita protiv smrzavanja u domaćem, komercijalnom, institucionalnom i industrijskom okolišu.
  • Korisnicima prihvatljiv i učinkoviti proizvodi, na raspolaganju u debljinama stijene od 6 do 32 mm.
  • Efikasna i sigurna kontrola temperature na postavljenim instalacijama.

 

gumaflex